Min story

Jag brinner för personlig utveckling – både att utvecklas själv och att hjälpa andra människor att växa. Efter att under många år suttit fast i mina egna tankar och känslor, älskar jag idag att se hur yttre resultat uppnås genom ett inre arbete. Det är nästan magiskt att se hur livet samarbetar och utvecklas när vi börjar leva sant mot oss själva.

De senaste 15 åren har jag haft förmånen att vägleda tusentals personer. Min erfarenhet från alla dessa möten är att det mesta i livet är möjligt, men att vi ofta begränsas av våra mentala föreställningar, känslomässiga laddningar och rutinmässiga beteenden. Genom att ta bort våra inre hinder kan vi leva vår fulla potential. Hur inre förändring leder till nya yttre resultat är det jag idag vill förmedla till andra.

Min resa

Innan jag började hjälpa andra hade jag dock en lång egen resa. En viktig händelse i mitt liv som formade mig mycket var när jag som 12-åring efter mina föräldrars skilsmässa svor en pakt om att aldrig förlita mig på någon annan än mig själv. Detta oberoende skulle jag uppnå genom att bli miljonär innan 25 års ålder. Min syn på livet var vid denna tidpunkt att det var våldsamt och kränkande. Längre fram skulle jag få min uppfattning bekräftad. Jag hade som ung även en personlighet där jag sällan gjorde saker halvdant. Det var oftast all-in som gällde.

Omedvetet formade mitt synsätt mig och jag investerade mycket energi i styrketräning, kamp- och kontaktsporter. Som 22-åring vann jag SM-guld i rugby och spelade i rugbylandslaget. Mina inre demoner och min smak för festande gjorde dock att jag även hamnade i missbruk och tung kriminalitet. Kulmen blev det s.k. gorbyrånet år 1991 där vi kom över mer än 10 miljoner kronor efter att ha övernattat i ett bankvalv. Just det rånet blev aldrig uppklarat, men jag fick till slut ändå 6,5 års fängelse för andra grova rån. På Kumla och Hall läste jag med framgång in gymnasiet. Kunskap var makt tänkte jag. Planen var att börja med ekonomisk brottslighet, vilket gjorde att jag började studera på Handelshögskolan i Stockholm.

Från mörker till ljus

Efter muck gick studierna på Handels inte så bra. Med pengar kvar från mina gamla rån var jag mest nere på Stureplan och festade. Mina relationer var vid denna tidpunkt fullständigt katastrofala, hälsan sviktande och jag var på väg at bli utsparkad från skolan. I ett desperat försök att rädda relationen till min flickvän efter mina otaliga otroheter tog jag år 1998 kontakt med en självhjälpsgrupp för nyktra alkoholister. Där fann jag överraskande nog människor som mådde väldigt bra, trots att de hade liknande erfarenheter av missbruk som jag.

Detta blev min vändpunkt. Jag skiftade fokus från mina yttre problem till att huvudsakligen jobba med mitt inre. Jag började gå på självhjälpsmöten varje dag, jag gick i terapi ett par gånger i veckan under några år, jag började med yoga och meditation, jag läste hyllmeter med böcker i personlig utveckling och jag åkte på ett flertal kursgårdar. Resultaten kom direkt. Nästan omgående gick jag från underkända betyg till toppbetyg. Hälsan kom tillbaka. Jag återvann min omgivnings förtroende och mina relationer började fungera. Jag blev kursetta på min ämneskurs ”organisation och ledarskap” och fick genom Handels ett stipendium till en MBA-skola i Sydney. Tankarna på ekobrott lade jag på hyllan när en hederlig karriär syntes möjlig.

Sorgbearbetning

Sedan dör min mamma år 2001 tragiskt i lungcancer, bara 55 år gammal. Genom hennes död kommer jag i kontakt med en amerikansk metod för sorgbearbetning som hjälper mig oerhört mycket. Utöver mammas död får jag även verktyg för att göra upp med allt kring min barndom, mina tidigare separationer, mina tillitsförluster, min kriminalitet och alla mina trauman – där jag bland annat varit nära att dö hela 11 gånger beroende på min destruktiva livsstil.

Efter att ha fått egen inre läkning från alla dessa förluster tackar jag nej till ett erbjudet jobb i finansbranschen. Jag bestämmer mig istället för att göra något meningsfullt av mina erfarenheter och hjälpa andra som också drabbats av olika förluster. För att hjälpa sörjande och utbilda fackmän som möter sörjande grundar jag Svenska Institutet för Sorgbearbetning. År 2017 hade institutet hjälpt över 5 000 sörjande. Samtidigt hade de som institutet utbildat i sorgbearbetning hjälpt minst 20 000 personer.

Ledarutveckling

Efter att ha arbetat med sorg i drygt 13 års tid blir min verktygslåda för personlig utveckling komplett år 2015. Genom eget inre arbete och några viktiga möten, fick jag då tillgång till kompletterande verktyg för mental förändring. Detta ledde både till nya nivåer i min egen utveckling och till att jag börjar jobba med ledarutveckling. Initialt jobbade jag med enskilda individer, men tanken var hela tiden att jag ville sätta ihop ett komplett koncept för att arbeta med ledarutveckling i grupp. Det är i gruppen som jag fått min egen läkning och det är i grupper som jag hjälpt flest människor. Gruppen tillför helt enkelt något som vi inte får när vi jobbar enskilt. Efter ett år av individuell vägledning hade det utkristalliserat sig hur jag skulle lägga upp grupprocessen. Efter det startade jag denna hemsida med målsättningen att nå ut med alla de lärdomar jag gjort under min resa.

 

Resans gåvor

Min resa genom livet, och vändpunkten som kom när jag klev in i denna värld av personlig utveckling, har förändrat det mesta i mitt liv. Existentiellt har jag fått en helt ny värdegrund och uppsättning livsprinciper. Jag lever idag i sanning mot mig själv och mitt inre, samtidigt som mitt fokus ligger på att vara till största möjliga nytta för mina medmänniskor.

Mentalt har jag bytt ut mina tidigare begränsande föreställningar. När livet sätter stopp inser jag att det är för att jag behöver förändra något hos mig själv. Eftersom jag idag har verktygen leder det omgående till nya vägar framåt.

Känslomässigt är jag befriad från de flesta av mina tidigare emotionella laddningar, men framförallt vet jag  hur jag ska göra när jag upptäcker att jag begränsas av mina tidigare erfarenheter.

Fysiskt är jag idag frisk och stark med en hög energinivå. Även min fysiska miljö hemma och på arbetet har mer eller mindre automatiskt förändrats till ett yttre med både struktur och harmoni. Idag gör jag det som går lätt för att det känns rätt och jag upptäcker att det går bra när jag gör det som är kul. Jag upplever att jag har hittat hem.

Din resa

Du har så klart redan gjort en egen resa. Allt du varit med om i livet har fört dig fram till där du är idag. Som jag ser det är slumpen ingen tillfällighet. Vår yttre livssituation är över tid en spegling av vår insida. Och nu har du besökt min hemsida och läst denna text. Kan det vara så att det är dags för dig att ta del av de verktyg som hjälpt mig och många andra så mycket? Vill du få dessa verktyg för egen del, så att du kan nå nya höjder i livet och leva din fulla potential? Om detta låter intressant, kontakta mig gärna för ett förutsättningslöst möte.

Kontakta Anders >>